Skip Navigation
Post | March 2022 | News | 2 min read

Dit kun jij in Utrecht doen voor Oekraïne

Dit kun jij in Utrecht doen voor Oekraïne

De hulpacties voor Oekraïne zijn op gang gekomen. Ook in Utrecht ontstaan initiatieven om de mensen uit Oekraïne te helpen. Wij zetten de initiatieven hier voor je onder elkaar.


Welkom in Utrecht

Stichting Welkom in Utrecht brengt vluchtelingen die in Utrecht wonen in contact met mensen uit de regio en andersom. Er worden activiteiten aangeboden voor, door en met vluchtelingen. Dit gebeurt onder andere op het gebied van taal, sport en cultuur. Bekijk hier wat jij kunt doen.

 

Hulpgoederen

UtrechtInc – Deze organisatie voor ondernemende studenten heeft een eerste inzamelingsactie van kleding op de Uithof georganiseerd. Houd hun socials in de gaten voor meer acties.


Me HoRo – Deze stichting zamelt voedsel in voor o.a. Oekraïense vrachtwagenchauffeurs waarvan de bankrekening bevroren is.


Global Aid Network - Er gaan regelmatig vrachtwagens richting Oekraïne. Via het Global Aid Network kun je spullen inleveren.


Vluchtelingenwerk Midden Nederland

Vluchtelingenwerk heeft een speciaal platform gelanceerd om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Via Nederland voor vluchtelingen kun je je aanmelden. Je kunt je bij Vluchtelingenwerk ook als vrijwilliger aanmelden om te helpen in een asielzoekerscentrum.Werk aanbieden aan Oekraïense vluchtelingen? Kijk dan hier. Of bekijk de verschillende type vacatures bij Vluchtelingenwerk Midden-Nederland. Jongeren tussen de 17 en 27 jaar kunnen op een andere manier van betekenis zijn.


Giro 555

Er kan geld gestort worden op Giro 555 via NL08 INGB 0000 0005 55 (7 nullen, 555) t.n.v. Samenwerkende Hulporganisaties, Den Haag.

Onder de noemer ‘Samen in actie voor Oekraïne’ zal op maandag 7 maart op televisie aandacht besteed worden aan deze actie, waarbij 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen slaan.


Daarnaast is Giro 555 in samenwerking met Deedmob een vrijwilligerspool gestart waar je je kunt aanmelden.


Vluchtelingen opvangen

De eerste vluchtelingen zijn in ons land gearriveerd. De gemeente Utrecht gaat ook vluchtelingen opvangen. Het Centraal orgaan opvang asielzoekers (COA) coördineert de vluchtelingenstroom.


Gastgezin

Op TakecareBnB kun je je opgeven als gastgezin om een of meerdere vluchtelingen in huis op te nemen. Zij zijn daarnaast op zoek naar vrijwilligers die de komende maanden als matchmaker intakegesprekken willen voeren tussen vluchtelingen en gastgezinnen.


Je kunt ook via AirBnB een kamer beschikbaar stellen voor een vluchteling of gezin. Andere mogelijkheden voor het aanbieden van onderdak zijn Room for Ukraine en Onderdak Oekraine.


Bij het in huis opnemen van vluchtelingen komt veel kijken.

Lees hier 10 tips.


Bekijk de pagina Hulp aan Oekraïne voor de laatste updates. Ook als je zelf een initiatief hebt, horen we dat graag!

Share Post
Related Posts

Waardevolle matches tijdens de Beursvloer 2022

| News
Maatschappelijke matches met een totaalwaarde van €86.750 (and still counting!). Een fantastische opbrengst ...
See more

St. Met je Hart is 500ste organisatie!

| News
We heten Stichting Met je Hart welkom als 500ste organisatie op ons platform! MediaMaker Birgit Schuch ging ...
See more

Hester Assen verbeterde haar vacatures en vrijwilligers overeenkomsten met succes

| News
Hester Assen is gemeenteraadslid en daarnaast ook twee dagen per week werkzaam bij Stichting Leergeld ...
See more