Post | November 2021 | Trofee genomineerden | 1 min read

GENOMINEERD! KAMERS MET AANDACHT

Genomineerd voor de  Utrechtse vrijwilligerstrofee 2021: leergeld Utrecht

In de categorie Organisaties, is genomineerd voor de Utrechtse Vrijwilligerstrofee: Kamers met Aandacht!


Oprichtster Bianca van der Neut zag dat veel jongeren die uit de Jeugdzorg stromen, problemen hebben om de stap naar zelfstandigheid te maken. Ze hebben vaak geen netwerk waar ze op terug kunnen vallen. Om daar wat aan te doen, richtte zij Kamers met Aandacht op. Dit vernieuwende initiatief zoekt vrijwilligers die niet alleen een kamer verhuren, maar ook willen fungeren als steunpilaar voor de jongere. Zo krijgen jongeren de kans om in hun eigen tempo én met begeleiding de stap te maken naar zelfstandigheid. Kamers met Aandacht helpt jongeren op deze wijze op een positieve manier uitstromen uit de Jeugdzorg.


Vrijwilligers worden aan het initiatief verbonden die een plekje over hebben in hun huis (of tuinhuis), én in hun hart. Jongeren krijgen hierdoor net dat beetje aandacht dat hen helpt in hun stap naar zelfstandigheid. Ze kunnen kleinschalig, gemengd wonen en vallen niet in een gat na hun 18de verjaardag! 


"Het is belangrijk dat kwetsbare jongeren zich gesteund voelen in het normale leven en dat zij niet zomaar worden ‘losgelaten’ op het moment dat ze volwassen zijn. Veel jongeren die op hun 18de uit de Jeugdzorg stromen worden dakloos en komen in de schulden omdat er geen netwerk is dat hen kan opvangen. Die jongeren worden zo ingebed in de maatschappij."


De op dit moment ongeveer 50 vrijwilligers bieden op heel verschillende wijze 'aandacht' aan hun huurders. Een kopje thee, een praatje, zorgen dat de blauwe envelop open wordt gemaakt, etc. En het mooie is, jongeren doen ook graag iets terug!


Benieuwd of Kamers met Aandacht wint? Kijk op 7 december om 20.00 uur naar de special Utrecht Bedankt Vrijwilligers op RTV Utrecht!


Foto door MediaMaker VC Utrecht: Lucy Nieuwdorp

Foto: Kamers met Aandacht

Share Post
Related Posts

DERDE PRIJS: WIJKMOEDERS OVERVECHT!

| Trofee genomineerden
Genomineerden voor de Vrijwilligerstrofee 2021 van de vrijwilligerscentrale Utrecht
See more

GENOMINEERD! BUURTBUIK

| Trofee genomineerden
Genomineerden voor de Vrijwilligerstrofee 2021 van de vrijwilligerscentrale Utrecht
See more

GENOMINEERD! VILLA VREDE

| Trofee genomineerden
Genomineerden voor de Vrijwilligerstrofee 2021 van de vrijwilligerscentrale Utrecht
See more

Powered by Deed‌mob Tools ·
Translate content to English