Skip Navigation
Skip Sidebar

About

The Red Cross helps people in need. We do that around the corner - and far away. We do this from our heart and with our sleeves rolled up. And we do this with many volunteers who are committed with ...

Community & familyRefugees & minoritiesOlder people
Good health and well-beingQuality educationZero hunger
Share
Promotiemedewerker EHBO-cursussen

Promotiemedewerker EHBO-cursussen

Organisation role · 5–8 hrs/Week
Utrecht, Utrecht, Nederland
AdministrationTrainingFirst aidCoordinationAssistanceDutch
Foreign aid and disaster reliefCommunity & familyEducation
Zero hungerGood health and well-beingQuality education
Share Opportunity
Rode Kruis District Gooi-Utrecht
#77852
Scan me or visit en.vcutrecht.nl/o/Rode-Kruis-Utrecht/opportunities/Promotiemedewerker-EHBO-cursussen/77852 to join

Contact person

Team W&S Rode Kruis District Gooi - UtrechtAsk Team W&S a question

Summary

Voorlichting geven zodat zoveel mogelijk mensen onze EHBO workshops en cursussen volgen om kennis en vaardigheden op te doen over Eerste Hulp bij Ongevallen.

Detailed description

Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood met bijna 30.000 vrijwilligers en 40.000 ready2helpers. Dat doen wij om de hoek en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Om ervoor te zorgen dat ten tijde van nood niemand alleen staat, helpen wij mensen, zorgen we dat mensen voorbereid zijn en maken we mensen bewust dat zij anderen kunnen helpen. We werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.


Eerste Hulp Bij Ongevallen


Het Rode Kruis heeft mede als doel om zoveel mogelijk mensen kennis en vaardigheden over Eerste Hulp mee te geven, om er zo voor te zorgen dat onze regio steeds meer zelfredzaam is. Daarom bieden we diverse EHBO-workshops en cursussen aan, passend bij verschillende groepen. Van sporters tot kinderen, van basis tot uitgebreid. Iedereen kan baat hebben bij een EHBO-cursus. Om deze boodschap verder te verspreiden zijn we voor het Zakelijk EHBO-team op zoek naar een:


Promotiemedewerker EHBO-cursussen voor district Gooi en Utrecht (vrijwilligersfunctie)


Of je nu in de horeca werkt, of bij een advocatenkantoor, in een sportkantine of bij een financiële instelling, een ongeluk kan overal gebeuren en een hartstilstand kan iedereen overkomen. Het zal jouw collega, sportmaatje of vriend(in) maar zijn. Wat is het dan fijn dat je iets kunt betekenen voor een ander. Wij vinden dat iedereen eerste hulp zou moet kunnen verlenen. Daar ga jij als vrijwilliger bij het Rode Kruis voor aan de slag.


Wat ga je doen?


Als promotiemedewerker EHBO-cursussen ga je actief aan de slag om op diverse manieren en via verschillende kanalen onze EHBO-cursussen in district Gooi en Utrecht onder de aandacht te brengen. Je gaat pro-actief op zoek naar lokale kanalen en laat in overleg passend promotiemateriaal maken die helpen onze EHBO-cursussen onder de aandacht te brengen. Ook het promoten van onze EHBO-cursussen via onze eigen Rode Kruis vrijwilligers is een belangrijk aandachtspunt. Je werkt hierin nauw samen met de projectleiders EHBO Zakelijk en de Coördinator Communicatie met wie je de aanpak bepaalt om vervolgens met de uitwerking aan de slag te gaan.


Wat krijg je?

  • Een leuke en interessante functie op vrijwillige basis, waarin je aan de slag gaat om de bekendheid van de Rode Kruis EHBO-cursussen van het district Gooi en Utrecht te vergroten.
  • Contact met regionale organisaties waarmee je een sterke en blijvende relatie opbouwt. Hierdoor bouw je een groot netwerk op.
  • Een flexibele en afwisselende functie waarin je je eigen creativiteit kwijt kunt. De ene week heb je contact met de regionale krant, de andere week met welzijnsorganisaties of je sluit een keer aan bij een vrijwilligersbijeenkomst van het Rode Kruis om vrijwilligers te spreken. De mogelijkheden zijn eindeloos en veel is bespreekbaar.
  • Samenwerking in een enthousiast team van twee projectleiders EHBO Zakelijk, Coördinator Communicatie en diverse vrijwilligers.
  • De mogelijkheid om je te ontwikkelen binnen onze organisatie en om gebruik te maken van ons opleidingsaanbod.
  • Een kantoor met gezellige (vrijwillige) collega’s in Utrecht als uitvalsbasis, waar je welkom bent om te komen werken. Daarbij is het ook mogelijk om vanuit huis te werken.
  • Een onkostenvergoeding voor reiskosten. 


Wie ben jij?

  • Wij zoeken een enthousiaste en creatieve vrijwilliger die er samen met ons voor wil zorgen dat de EHBO-cursussen van district Gooi en Utrecht op de kaart worden gezet.
  • Jij bent een flexibele teamspeler met een dosis creativiteit en die weet van aanpakken.
  • Je bent niet bang om op mensen af te stappen of om de telefoon te pakken.
  • Je bent inzetbaar voor gemiddeld 4 tot 8 uur per week, in overleg.
  • Je bent handig op de computer, kunt goed uit de voeten met het werken met Microsoft-programma’s en Outlook en kunt snel schakelen in diverse werkzaamheden.
  • Uiteraard onderschrijf je onze grondbeginselen en vind je het leuk om met vrijwilligers te werken.


Heb je belangstelling voor deze functie?


Stuur een e-mail met motivatie en je CV via de roze knop 'aanmelden' naast deze vacature. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Carmen Kienhuis, Projectleider EHBO Zakelijk.  

What volunteers need

🗣️ Native language skills

Getting there

Share Opportunity
Utrecht Opportunities > Rode Kruis District Gooi-Utrecht > Promotiemedewerker EHBO-cursussen

About Rode Kruis District Gooi-Utrecht

The Red Cross helps people in need. We do that around the corner - and far away. We do this from our heart and with our sleeves rolled up. And we do this with many volunteers who are committed with passion. We work worldwide based on our seven founding principles: Humanity, impartiality, neutrality, independence, voluntariness, unity and universality.
Translate content to English
Volunteering opportunities you might also like
Help ons om EHBO-cursussen op de kaart te zetten
Organisation role · 5–8 hrs/Week
Utrecht
Help ons om EHBO-cursussen op de kaart te zetten
Voorlichting geven over onze EHBO workshops en cursussen zodat iedereen van sporters tot (basis-, middelbare school) kinderen straks Eerste Hulp kan geven.Posted by Rode Kruis District Gooi-Utrecht
Locatiecoördinator Utrecht
Organisation role · 5–8 hrs/Week
Utrecht
Locatiecoördinator Utrecht
Heb je plezier in organiseren, overzicht houden en mensen verbinden? Lees verder en ontdek of de functie van locatiecoördinator bij jou past.Posted by Rode Kruis District Gooi-Utrecht
Evenementenhulp bike-team coördinator
Organisation role · 0–4 hrs/Week
Utrecht
Evenementenhulp bike-team coördinator
Wil jij ons evenementenhulp bike team coordinator (vrijwillig) worden? Posted by Rode Kruis District Gooi-Utrecht
Coördinator Educatie De Bilt
Organisation role · 5–8 hrs/Week
De Bilt
Coördinator Educatie De Bilt
Op zoek naar vrijwilligerswerk in De Bilt? Help mee als Coördinator Educatie met het plannen en organiseren van gastlessen voor jongeren.Posted by Rode Kruis District Gooi-Utrecht
Gastdocent EHBO
Organisation role · Flexible hours
Utrecht
Gastdocent EHBO
Wij zoeken een: Gastdocent EHBO. Voor +/- 10 keer per jaar, met ca. 4 keer per jaar een andere activiteit.Posted by Rode Kruis District Gooi-Utrecht
New
Studenten gezocht voor 'Move je Buurt' project mei-juli 2024!
Project role (Temporary) · 2–4 hrs/Week · Starting from 6 May For around 3 months
Utrecht
Studenten gezocht voor 'Move je Buurt' project mei-juli 2024!
In ons basisschoolproject Move je Buurt leren studenten en kinderen elkaars leefwereld kennen en bedenken de kinderen hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren. Posted by Stichting Move Utrecht
Workshops you might also like
May17
Training Spaarkringbegeleider Cash2grow (2 dagen)
Workshop · 17 May, 09:30 - 15:30
Utrecht
Training Spaarkringbegeleider Cash2grow (2 dagen)
In deze training leer je hoe een spaarkring werkt en hoe je de leden uitlegt hoe het werkt. Na de training kan je starten als begeleider van een spaarkring.Posted by Cash2Grow
Jun20
Veerkracht en verlies
Workshop · 20 Jun, 13:00 - 16:00
Utrecht
Veerkracht en verlies
Deze prachtige workshop is bedoeld voor iedereen die meer willen weten over het thema Verlies. Hoe kun je loslaten en anders leren vasthouden?

Posted by VC Utrecht
May7
Oplossingsgerichte communicatie voor vrijwilligers (verdieping)
Workshop · 7 May, 18:30 - 21:30
Utrecht
Oplossingsgerichte communicatie voor vrijwilligers (verdieping)
In deze workshop maken vrijwilligers kennis en oefenen met probleemoplossend communiceren door het stellen van oplossingsgerichte vragen. Kom je ook?Posted by VC Utrecht
Jun14
Omgaan met LVB (Lichtverstandelijke beperking)
Workshop · 14 Jun, 09:30 - 12:30
Utrecht
Omgaan met LVB (Lichtverstandelijke beperking)
Meer weten over hoe je het best kunt omgaan met mensen met een LVB? Posted by VC Utrecht
Jun4
Eenzaamheid signaleren en bespreekbaar maken
Workshop · 4 Jun, 18:30 - 21:30
Utrecht
Eenzaamheid signaleren en bespreekbaar maken
Mooie en leerzame workshop: Hoe herken je eenzaamheid en wat kan je eraan doen? Kom je ook naar deze waardevolle workshop?
Posted by VC Utrecht
May28
Omgaan met stress (door mindfulness)
Workshop · 28 May, 18:30 - 21:30
Utrecht
Omgaan met stress (door mindfulness)
Ervaar jij stress in je (vrijwilligers)werk of daarbuiten? Misschien is deze workshop voor jou: Leer over hoe stress werkt en hoe je er mee om kunt gaan!Posted by VC Utrecht