Skip Navigation
Post | November 2022 | Genomineerden trofee 2022 | 2 min read

Genomineerden Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2022 bekend!

Utrechtse Vrijwilligerstrofee UtrechtBedankt

Op woensdag 7 december, de Nationale Vrijwilligersdag, is de uitreiking van de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2022. Deze prijs wordt al sinds 2003 jaarlijks overhandigd aan een individuele vrijwilliger en een organisatie/initiatief. In Utrecht zijn zo’n 150.000 inwoners actief als vrijwilliger. Zij zijn onmisbaar voor de stad en worden de hele maand december in het zonnetje gezet door de Vrijwilligerscentrale Utrecht en de gemeente Utrecht. De supportershome van FC Utrecht in de Galgenwaard is de plek waar de prijzen dit jaar uitgereikt worden en waar bekend wordt wie de winnaars zijn van deze negentiende editie van de felbegeerde Utrechtse Vrijwilligerstrofee.


Kanshebbers zijn vrijwilligers, initiatieven en organisaties die in het afgelopen jaar opvielen met een bijzonder project, door iets nieuws te starten of ‘gewoon’ door hun tomeloze betrokkenheid bij de mensen in onze stad. Ook is er dit jaar weer een prijs voor een bedrijf in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

De drie fantastische kanshebbers in de categorie individuele vrijwilliger zijn: Kenza Grep & Luca de Vlieger (Stichting JoU), Louay Biram (Steunpunt GGZ) en Tineke Zwarts (Taal Doet Meer).

 

In de categorie organisaties/initiatieven is er een zeer diverse groep genomineerden samengesteld. Dit zijn de kanshebbers:

-         Big Brothers Big Sisters Utrecht

-         Buurtkamer de Klop

-         Odensehuis Andante

-         Serve the City

-         Theater Lombok

-         WIL in je buurt

 

De winnaars worden gekozen door een enthousiaste, diverse en gemotiveerde jury. De juryleden zijn: Harmen van de Kamp (Winnaar Vrijwilligerstrofee 2021, Stichting Leergeld), Richard Kraan (Utrecht Development Board), Edo Keuning (FC Utrecht), Jorrit Linders (Gemeente Utrecht), Rob Nillezen (Utrecht Natuurlijk), Chandra Verstappen (BOKS Jongerencultuurhuis) en Jantine Zwinkels (Gemeenteraad). Deze juryleden gaan de komende weken alle genomineerden bezoeken.

 

Naast de juryleden gaat ook RTV Utrecht op bezoek bij de genomineerden om een portret te maken. Deze reportages zijn te zien na het UNieuws op 24 & 25 november, 28 november tot en met 2 december en 5 & 6 december. 

 

Op woensdag 7 december zullen we weten welke vrijwilliger en organisatie ervandoor gaan met de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2022. 

Share Post

Powered by Deed‌mob Tools ·
Translate content to English