Skip Navigation
Post | December 2023 | 1 min read

Peter is Vertrouwenscontactpersoon voor Utrechtse vrijwilligers

VERTROUWENSCONTACTPERSOON

Peter Kemman (64) is getrouwd en woont in Utrecht. Hij heeft ruim 30 jaar ervaring in HR en als personeelsmanager. Vorig jaar ging hij met vervroegd pensioen, dit najaar volgde hij een cursus van het NOV voor vertrouwenscontactpersonen.

 

‘Ik vind het fijn om anderen te kunnen helpen met alle ervaring die ik heb opgedaan op dit gebied. En het is ook fijn om iets om handen te hebben. Het mes snijdt aan twee kanten: vrijwilligerswerk is goed voor mij én voor mijn omgeving!


Als vertrouwenscontactpersonen zijn we een eerste aanspreekpunt, we denken met de beller mee en verwijzen door als dat nodig is. Je kunt bij ons terecht met vragen op heel veel vlakken. Bij ongewenste intimiteiten, (seksueel) grensoverschrijdend gedrag en pesten, maar bijvoorbeeld ook met vragen over arbeidsrecht, als je bijvoorbeeld met een geschil bent weggaan. Net als een (huis)arts hebben we als vertrouwenscontactpersoon een geheimhoudingsplicht. We zijn er om jou te helpen: de beller staat echt aan het roer. We bieden een luisterend oor, vaak is dat al voldoende. Maar het kan bijvoorbeeld ook zijn dat iemand behoefte heeft aan wat meer coaching, wat langere begeleiding. Dan verwijzen we je door naar iemand die dat kan oppakken met jou.’

Share Post

Powered by Deed‌mob Tools ·
Translate content to English