Skip Navigation
Post | April 2022 | Advies | 2 min read

Advies M&K: een goede vacature tekst

Als adviseur vrijwillige inzet adviseert Moyra zo'n 120 organisaties per maand. De onderwerpen lopen erg uiteen. Denk aan het schrijven van een goede vacature, hulp bij het gebruik van onze website, vragen over vrijwilligersbeleid, wet- en regelgeving of verzekeringen: Moyra zoekt alles voor je uit! Ook Mustapha van kickboksschool M&K hielp ze op weg.


Maar: wat doet een kickboksschool bij VC Utrecht was mijn eerste gedachte toen ik Mustapha sprak. Mustapha is trainer en coach bij M&K in Utrecht en sinds eind 2019 actief in buurtcentrum BuurtThuis Kanaleneiland. Hij merkte op dat kickboksen jongeren bij elkaar brengt én ze van de straat houdt. Zelf is hij opgegroeid in Kanaleneiland en weet hij welke problemen er (kunnen) spelen. Hierdoor vindt hij goed aansluiting bij de jongeren.


De deelnemende jongeren (op de foto geanonimiseerd) hebben allemaal hun eigen verhaal. "Door deze mix van achtergronden gaat er een positieve vibe uit naar jongeren die problemen hebben" vertelt Mustapha. Het kickboksen is een middel geworden om jongeren in Kanaleneiland prettiger in het leven te laten staan. Boksen zorgt er voor dat je even je gedachten kunt verzetten en vraagt kracht, conditie, coördinatie en behendigheid.


M&K is afhankelijk van vrijwilligers zoals Mustapha die zich in willen zetten voor de jeugd. En dat geeft gelijk antwoord op mijn eerste vraag waarom M&K hulp zoekt bij VC Utrecht. M&K is op zoek naar verschillende vrijwilligers om hen te ondersteunen bij de activiteiten. Moyra bood hulp bij het opstellen van de vacatures. "Ze stelt hele gerichte vragen waardoor voor onszelf de hulpvraag duidelijker werd" vertelt Mustapha.


M&K is opgestart met hulp van DOCK. Zo zijn ze in contact gekomen met VC Utrecht. "Ik wist niet dat er zoiets bestond als een vrijwilligerscentrale, maar het is heel erg handig!". Naast helpen met advies, brengen wij dit mooie initiatief graag onder de aandacht om geschikte vrijwilligers te vinden.


Zelf bereikt Mustapha de jonge leden het best via social media. Wat hem betreft, mag VC Utrecht hier nog zichtbaarder op zijn. Leuk als je ons gaat volgen via de verschillende social media kanalen Mustapha. Hierbij alvast jouw verhaal!


Foto's: VC Utrecht MediaMaker| Ellen Rietman & eigen foto Mustapha

Share Post

Powered by Deed‌mob Tools ·
Translate content to English