Skip Navigation
Post | October 2023 | Trofee juryleden 2023 | 1 min read

Bert van Slooten - jury 2023

Op 7 december reiken wij de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2023 uit. De winnaars worden gekozen door de jury. In deze serie stellen we ze aan je voor! Maak kennis met: Bert van Slooten, voorzitter van de winnaar van 2022 WIL in je buurt.


Bert, wat is jouw binding met Utrecht?

Ik woon al in de Meern sinds 1983, het is toen een hele bewuste keuze geweest om vlakbij Utrecht te gaan wonen omdat ik geniet van de dynamiek van de stad en de levendigheid van het centrum. Toch ben ik ook blij dat het rustiger wordt als ik dichter bij huis kom. In Leidsche Rijn, Vleuten-de Meern zijn veel dingen gedaan om het voor mensen prettig wonen te maken.


Wat is jouw mooiste vrijwilligersmoment en waarom?

Toen ik jaren geleden voor het eerst bij een ouder echtpaar hielp als belastinginvulhulp, kwam de meneer de volgende dag slingerend op zijn fiets naar mijn huis om een zelfgebakken appeltaart te brengen. Dat zal me altijd bij blijven.

Daarnaast, natuurlijk, de uitreiking van de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2022. Het was voor ons, WIL in je buurt, al een hele grote verassing dat we überhaupt ingeschreven en vervolgens genomineerd waren. Maar dat we ook nog eens wonnen met een juryrapport waar we erg trots op waren, was een fantastisch moment.


Wat heeft de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2022 opgeleverd voor WIL in je buurt?

De prijs hebben we gebruikt om een groot feest te geven om al onze vrijwilligers te bedanken en waarderen. Er kwamen 90 vrijwilligers, partners en kinderen en we genoten met z’n allen van een cabaretier, etentje en een feest. Daarnaast hebben we onze overwinning ingezet in onze communicatie en PR. Uiteindelijk heeft dit ons meer naambekendheid, een betere vindbaarheid voor andere instanties en meer vrijwilligers opgeleverd!


De genomineerden voor de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2023 zijn bekend. Bekijk ze hier en stem op jouw favoriet voor de publiekprijs ‘het Gouden Stokstaartje’. 

Share Post

Powered by Deed‌mob Tools ·
Translate content to English