Skip Navigation
Post | September 2023 | Trofee juryleden 2023 | 1 min read

Itai Birger - jurylid 2023

Op 7 december reiken wij de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2023 uit. De winnaars worden gekozen door de jury. In deze serie stellen we ze aan je voor! Maak kennis met: Itai Birger, directeur sociale veiligheid bij NS.


Itai, wat is jouw binding met Utrecht?

Ik ben in het buitenland opgegroeid, maar kom al van kleins af aan in de regio Utrecht. Toen ik ging studeren, was het logisch om dat in Utrecht te doen. Sindsdien ben ik niet meer weggegaan, dus dit is nu al 20 jaar mijn thuis.

Mijn favoriete plek in Utrecht is de oostkant van de Singel, tussen Ledig Erf en de Stadschouwburg. Ik vind dat echt het buitenland binnen Nederland. Het is de mooiste plek om hard te lopen en met de hond of met vrienden te wandelen. Het is rustig, het is mooi en het is echt Utrecht.


Wat is jouw mooiste vrijwilligersmoment en waarom?

Dat is de eerste keer dat ik ooit vrijwilligerswerk heb gedaan. Ik zat in de brugklas toen we met de hele klas een bejaardentehuis hebben omarmt. Wekelijks gingen we met de bewoners praten en wandelen. Ik was toen nog vrij jong maar besefte me dat je op een heel toegankelijke manier veel kunt betekenen voor anderen.


Wat is jouw motivatie om deel te nemen aan deze jury?

Ik vind het mooie aan Utrecht dat het aanvoelt als een groot dorp. In een groot dorp help je elkaar en leun je niet alleen maar op dingen die voor je geregeld zijn. Ik vind het geweldig hoeveel vrijwilligersorganisaties er in Utrecht zijn. Deze trofee biedt echt de kans om hen in het zonnetje te zetten en tegelijkertijd meer aandacht te genereren voor vrijwilligerswerk. Ik vind het een eer om het te mogen doen.


Je hebt nog tot 20 oktober de tijd om jouw favoriete vrijwilliger of organisatie op te geven voor de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2023!

Share Post
Related Posts

Bert van Slooten - jury 2023

| Trofee juryleden 2023
Op 7 december reiken wij de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2023 uit. De winnaars worden gekozen door de jury ...
See more

Hans Uneken - jury 2023

| Trofee juryleden 2023
Op 7 december reiken wij de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2023 uit. De winnaars worden gekozen door de jury ...
See more

Linda Bode - jury 2023

| Trofee juryleden 2023
Op 7 december reiken wij de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2023 uit. De winnaars worden gekozen door de jury ...
See more