Skip Navigation
Post | October 2023 | Trofee juryleden 2023 | 1 min read

Joscha de Vries - jury 2023

Op 7 december reiken wij de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2023 uit. De winnaars worden gekozen door de jury. In deze serie stellen we ze aan je voor! Maak kennis met: Joscha de Vries, directeur SportUtrecht.


Joscha, wat is jouw binding met Utrecht?

Sinds 1998 woon ik in Utrecht, en heb op verschillende locaties zowel aan de Westkant als aan de Oostkant van de stad gewoond. Mijn werk als directeur van SportUtrecht heeft mijn kijk op de stad veranderd. Nu zie ik overal plekken waar mensen sporten en spelen, en ik zie tegelijkertijd ook kansen om nieuwe sport- en speelplekken te creëren. Daardoor kan ik niet zeggen dat ik een favoriete plek heb, want ik vind alle wijken van Utrecht leuk!


Wat is jouw mooiste vrijwilligersmoment en waarom?

Toen ik ongeveer 14 jaar oud was, trad ik toe tot het bestuur van mijn hockeyclub. Ik was veruit de jongste in het bestuur, maar ik vond het geweldig om actief bij te dragen en mijn ideeën in te brengen. Mijn medebestuursleden gaven me alle ruimte en namen me serieus.

Daarnaast vind ik de verkiezing van de sportvrijwilliger van het jaar, tijdens de Sportprijs Utrecht, altijd erg leuk. Je hoort bijzondere verhalen en iedereen verdient het altijd evenveel om te winnen.


Wat is jouw motivatie om deel te nemen aan deze jury?

Ik vind het heel mooi dat we dit initiatief hebben in Utrecht. Het is goed om vrijwilligerswerk te promoten en er aandacht en waardering voor te hebben. Als SportUtrecht organiseren we de Sportprijs Utrecht, met een speciale categorie voor sportvrijwilligers. Ik hoop, door deel te nemen aan de jury van de Utrechtse Vrijwilligerstrofee, een brug kunnen slaan tussen deze twee prijzen.


Je hebt nog tot 20 oktober de tijd om jouw favoriete vrijwilliger of organisatie op te geven voor de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2023!


Share Post

Powered by Deed‌mob Tools ·
Translate content to English