Skip Navigation
Post | January 2024 | 1 min read

Vertrouwenscontactpersoon Mascha: 'We zijn eigenlijk een richtingaanwijzer!'

Mascha Onstenk (41) woont in Utrecht. Ze heeft een brede HR-achtergrond en werkt momenteel als HR adviseur bij een woningcorporatie. 'Ik merk dat ik het steeds belangrijker vind om te werken bij een organisatie met een (grotere) maatschappelijke impact.


Naast mijn werkende leven wil ik ook graag een bijdrage leveren aan de samenleving. Ik doe al jarenlang vrijwilligerswerk. Variërend van ondersteuning bij een vluchtelingenkamp op Lesbos tot het Rode Kruis. Vorig jaar was ik op zoek naar een nieuwe vrijwilligersplek en toen kwam ik de vacature van Vertrouwenscontactpersoon tegen: in lijn met mijn expertise én ook nog eens in mijn eigen stad. Dus dat kwam mooi samen!  


Als vertrouwenscontactpersonen zijn we een eerste aanspreekpunt, we denken met de beller mee en verwijzen door als dat nodig is. We zijn er voor mensen die bij een organisatie werken waar bepaalde zaken niet goed gaan. Denk aan ongewenste intimiteiten, (seksueel) grensoverschrijdend gedrag en pesten, maar bijvoorbeeld ook arbeidsrecht, als er bijvoorbeeld een geschil is. Net als een (huis)arts hebben we als vertrouwenscontactpersoon een geheimhoudingsplicht. We bieden een luisterend oor en eigenlijk zijn we een soort richtingaanwijzer, we wijzen bellers richting een oplossing!'

Share Post