Skip Navigation
Post | December 2022 | News | 1 min read

VRIJWILLIGERS VAN HET JAAR 2022: KENZA GREP EN LUCA DE VLIEGER

Gisteren is bekend geworden dat Kenza Grep en Luca de Vlieger zich een jaar lang Vrijwilligers van het jaar mogen noemen. Ze zijn door de jury gekozen uit de drie genomineerden.


Kenza Grep en Luca de Vlieger zijn 15 en 16 jaar oud en zijn al bevriend sinds de peuterspeelzaal. Na jaren bij elkaar op de basisschool gezeten te hebben, zitten ze inmiddels op andere scholen. Ze zijn in Vleuten - De Meern opgegroeid en hebben het daar altijd erg naar hun zin. Nu willen ze dat gevoel overdragen op en delen met andere buurtbewoners. Hun doel is de wijk waar zij zelf wonen, nóg leuker en fijner te maken doordat iedereen elkaar kent en treft op door hun georganiseerde dagen en events.


Sinds ze 10/11 jaar waren, organiseren Kenza en Luca samen leuke projecten voor de wijk. Sportdagen, feestjes voor kinderen met een handicap of juist voor jonge kinderen, buurtmarkten en nog veel meer. Ze lopen over van ideeën. Ook kijken ze hoe ze bijvoorbeeld oude(re) mensen ondersteuning kunnen bieden.


Ze zijn genomineerd voor de vrijwilligerstrofee omdat ze niet zomaar iets voor jongeren willen organiseren, maar er een achterliggende gedachten achter zit. Hun wens is de wereld een stukje fijner maken door dit te doen waar ze dit nu kunnen: hun eigen wijk. Ze zijn uniek en beide hebben ze veel passie die ze graag delen. Het is bijzonder dat ze altijd tijd maken om zich vrijwillig in te zetten. Ze zijn goud waard voor de buurt.


Kenza en Luca winnen de Utrechtse Vrijwilligerstrofee omdat ze veel van hun leeftijdsgenoten kunnen inspireren en laten zien dat vrijwilligerswerk voor elke leeftijd is. Ook is de impact van hun werk groot want je eigen leefomgeving is cruciaal. 


Kenza en Luca, van harte gefeliciteerd!


Foto: MediaMaker VC Utrecht | Birgit Schuch

Share Post

Powered by Deed‌mob Tools ·
Translate content to English