Skip Navigation

Kenza en Luca hebben tijd voar Vleuten - de Meern

Kenza en Luca zijn echte bezige bijen. Ze nog maar 16 en 17 jaar oud, maar zetten zich al meerdere jaren in voor verschillende buurthuizen in Vleuten-De Meern. Organiseren ze geen dansworkshop bij De Weide Wereld, dan helpen ze wel op hun oude basisschool bij de Koningsspelen. En ze hebben ook nog tijd om bardiensten te draaien bij buurthuis de Schalm. Kortom, die twee zitten niet stil.


Kenza en Luca vormen een perfect duo. Ze hebben allebei een ondernemend karakter en hechten veel waarde aan het helpen van mensen. Hun kwaliteiten sluiten ook nauw op elkaar aan. Luca is technisch heel sterk en weet veel van licht en techniek af. Kenza is juist weer heel erg goed in dansen. Deze eigenschappen komen samen mooi tot zijn recht in het organiseren van vele evenementen en workshops.


Hun passie voor het helpen van mensen komt niet uit de lucht vallen. Kenza en Luca konden op jonge leeftijd al niet stil zitten en wilden graag dingen doen. Zo hielpen ze op de basisschool al mee met het organiseren van een discoavond, hielpen ze bij vieringen en regelden het geluid tijdens de sinterklaasintocht.


Het helpen van mensen is echt hun passie en zijn absoluut niet van plan om te stoppen met vrijwilligerswerk.”Pas als ik dood ben, stop ik met vrijwilligerswerk”, aldus Kenza. Luca heeft ook al heel zijn leven oog voor de medemens. Zo hield hij op jonge leeftijd al deuren open voor zijn familieleden.

“Als meer mensen elkaar zouden helpen, zou de wereld mooier zijn” - Kenza

Vrijwilligerswerk is niet hetzelfde als suffe klusjes doen. Dat willen Kenza en Luca aan alle Utrechtse jongeren laten weten. Mensen helpen kan op zoveel verschillende manieren. Er zit altijd wel iets tussen wat bij je past. Met betaald werk bereik je niet altijd het meeste voor jezelf. Kenza heeft meerdere bijbaantjes gehad, waar ze wel voor werd betaald. Daar heeft ze vele malen minder van geleerd dan het vrijwilligerswerk dat ze nu doet. “Ik ben er niet heel rijk van geworden, nee, maar ik heb er heel veel van geleerd.”

 

Hun inzet voor Utrecht werd in 2022 beloond met maar liefst 2 prijzen. Zo wonnen ze de Utrechtse Vrijwilligerstrofee en Het Gekleurde Miertje. De trofee staat bij hen op kantoor. Het is voor hen een erkenning voor hun harde werken. 

Over Kenza en Luca

Kenza is 16 jaar en doet op dit moment een dansopleiding aan de Lucia Martas Academie. Na 13 jaar met een passie gedanst te hebben, stapt zij binnenkort over op de opleiding Music Industry Professional, op de Herman Brood Academie.

 

Luca is 17 jaar oud en zit op de Herman Brood Academie in de richting Podium Studio Techniek. Hij heeft een grote passie voor licht en techniek. Hij zet zijn skills regelmatig in bij het organiseren van events. Daarnaast werkt hij ook nog bij de supermarkt om wat extra geld te verdienen.

 

Samen helpen ze bij meerdere buurthuizen in de Vleuten-De Meern. Zo zijn ze elke week te vinden bij De Schalm in De Meern en lopen ze rond bij buurthuizen De Schakel en De Weide Wereld. Ze organiseren samen ook regelmatig activiteiten zoals het geven van dansworkshops aan kinderen in de buurt. En ze organiseren ook wel eens een discoavond. Door te doen wat ze leuk vinden en wat ze kunnen, krijgen ze steeds meer ervaring. Hun droombanen: Luca wil graag lichttechnicus worden op grote festivals en Kenza wil artiest manager worden.


Powered by Deed‌mob Tools ·
Translate content to English