Skip Navigation

Toufik heeft tijd voor een mooi gesprek

Toufik is 68 jaar en woont in Utrecht West. Hij is geboren in Libanon en kwam 40 jaar geleden naar Nederland. Sinds 2021 zet Toufik zich actief in voor zijn buurt, waar hij de verbinding probeert terug te brengen. Dit doet Toufik samen met DOCK, een organisatie die initiatieven van mensen ondersteunt door verbinding te leggen tussen buurtbewoners en organisaties uit de buurt. Deze verbinding is precies wat Toufik ook heel erg belangrijk vindt. “Na de corona periode viel de maatschappij op zijn gat, het is nu tijd om het een nieuw leven in te blazen.” Dit doet Toufik door verbindende activiteiten te organiseren in de buurt zoals buurtfeesten. Iedereen komt samen en eet gezellig met elkaar . “Ik vind het belangrijk om een gevoel van gemeenschap te creëren.”

 

Door zijn actieve bijdrage in Utrecht West is Toufik een bekend figuur op straat. Hij wordt regelmatig aangesproken en maakt veel kletspraatjes met ondernemers in de buurt. Hij vindt het belangrijk dat de belangen van mensen uit de buurt een stem krijgen. Hoewel hij geen vaste dagen aan zijn vrijwilligerswerk besteedt, denkt hij voortdurend na over hoe de buurt beter kan worden. Deze ideeën bespreekt hij met DOCK, waarna ze samen activiteiten uitwerken of bepaalde problemen aankaarten.

“Iedereen kan iets doen om zijn omgeving te verbeteren. Het begint met het nemen van initiatief en het samenbrengen van mensen.”

Voordat Toufik zich inzette voor zijn buurt, werkte hij als bezorger bij PostNL. In 2021 kreeg hij een ongeluk en na een operatie kwam hij in de ziektewet terecht. Op zoek naar een zinvolle invulling van zijn tijd, besloot hij vrijwilligerswerk te gaan doen. Dit leidde hem uiteindelijk naar zijn huidige rol bij DOCK buurtwerk.

 

Toufik heeft ook gewerkt als postkamermedewerker bij GroenLinks. Zo heeft hij veel mensen leren kennen. Uit deze contacten ontstond zijn motvatie om iets te doen voor zijn stad en zijn buurt. Zijn werk bij DOCK geeft hem de kans om direct invloed te hebben op zijn gemeenschap. Én om zijn passie en talent voor het verbinden van mensen te gebruiken. Toufik vindt het belangrijk dat de buurtbewoners zich betrokken voelen bij hun omgeving. Door activiteiten zoals buurtfeesten, waarbij jong en oud samenkomt, wordt de sociale cohesie versterkt. Deze evenementen zijn meer dan alleen voor de gezelligheid. Ze bieden een platform voor bewoners om elkaar te ontmoeten, te praten en ideeën uit te wisselen.

 

Zijn werk is een perfect voorbeeld van hoe vrijwillige inzet en samenwerking met organisaties zoals DOCK echt impact hebben op de lokale gemeenschap. Toufik's toewijding en enthousiasme inspireren anderen om ook actief deel te nemen en bij te dragen aan een betere buurt. Voor Toufik is het duidelijk: “Iedereen kan iets doen om zijn omgeving te verbeteren. Het begint met het nemen van initiatief en het samenbrengen van mensen”.


Powered by Deed‌mob Tools ·
Translate content to English