Skip Navigation
Post | December 2021 | News | 1 min read

WINNAAR | BIANCA BOTTER

Uit de drie genomineerde vrijwilligers koos de jury Bianca Botter als winnaar!


Bianca is vrijwilliger bij buurthuiskamer 'Bij Bosshardt - Leger Des Heils' in Zuilen. Zij is het zonnetje in huis. Een stralende aanwezigheid. Al zes jaar lang zet zij zich vier a vijf dagen per week in met hart en ziel als manusje van alles. Mensen voelen zich door haar écht gezien. Ze weet verschillende duurzame samenwerkingen tot stand te brengen met voedselbanken, lokale supermarkten en ondernemers waardoor veel mensen uit de wijk Zuilen voorzien worden van maaltijden en producten.


Ze ondersteunt coördinatoren, nieuwe vrijwilligers, kookt maaltijden, coördineert gekregen spullen en etenswaren, is werkzaam in de tuin, bij de kippen en doet veel ontelbare andere werkzaamheden. Bianca zet zich vooral in tegen voedselverspilling omdat er mensen zijn die bijna niets hebben. Dat kan haar hart niet verdragen. Weggooien staat niet in haar woordenboek! Met alles wat zij doet, draagt Bianca bij aan thema's als eenzaamheidsbestrijding, sociale cohesie, armoedebestrijding en voedselverspilling. Kortom Bianca staat klaar voor de bewoners in Zuilen.

 

De jury zei over Bianca: “Bianca is als vrijwilliger in het buurthuis begonnen met de bingo en is nu 5 dagen per week aan het werk. Bianca zorgt écht voor alles: de lunch, een goede sfeer, alles wat maar nodig is. Er zijn geen grenzen aan de hoeveelheid tijd die ze erin steekt. Ze beperkt zich niet tot activiteiten binnen de muren van Bij Bosshardt, maar zoekt de mensen ook thuis en in het ziekenhuis op. Niemand wordt vergeten. Een grenzeloze inzet van een geweldige Utrechter. Echt een vrijwilliger waar je op kunt rekenen!” Foto: MediaMaker VC Utrecht | Lucy Nieuwdorp

Share Post

Powered by Deed‌mob Tools ·
Translate content to English