Skip Navigation
Post | News | 1 min read

Teamuitje voor prijswinnaars jubileumactie

Afgelopen september vierden wij het 35 jaar bestaan van de Vrijwilligerscentrale Utrecht. We trakteerden ruim 1100 Utrechtse vrijwilligers op heerlijke chipolatataarten. IJsclub Siberia stuurde een creatieve felicitatie en zij wonnen daarmee onze jubileumactie! Met 20 vrijwilligers gingen zij afgelopen weekend naar de Vechtsebanen. Want ja... als je als ijsclub mag kiezen, dan ga je schaatsen! 


Maar, zo vertelt voorzitter Robbert van Vliet "We zijn méér dan een ijsclub. Eigenlijk staat binnen het concept ‘ijs’ het ontmoeten centraal rondom ijsbaan Park de Watertoren in Overvecht. Wat niet iedereen weet is dat we elk seizoen een buitenfeest organiseren. In deze periode kijken we vooral wat nog wél kan. Het is wachten op de vorst".  


Het leuke vindt Robbert dat op het moment dat er ijs is, mensen uit alle hoeken en gaten komen helpen. Ijs verbindt! "Het is een week per jaar hard werken. VC Utrecht helpt ons vervolgens met hoe we deze vrijwilligers op een goede manier kunnen faciliteren. Praktisch met een database, advertenties en de promotie van onze activiteiten. Dat scheelt veel werk en tijd. Mensen die zich willen aanmelden kunnen heel gericht zoeken. Ook VC Utrecht verdient een pluim! Zo kwam dit filmpje tot stand. Drie studenten van de HU uit ons campagneteam hebben het vervolgens gemonteerd”


Tot 16 februrari loopt een crowdfunding voor een mobiele schaatsopslag. Robbert vertelt: “Er zijn zoveel schaatsen gebracht, dat er extra opslag nodig is. Deze schaatsen kun je gratis lenen voor op onze ijsbaan. Zo maken we schaatsen voor iedereen in Overvecht en omstreken toegankelijk.”


Ook enthousiaste ijsliefhebber? Robbert kan je alles vertellen over flitswinters, een zadelgebied en hoe te komen tot het perfecte gladde ijs. “We gaan al dansend en gaatjes prikkend over het ijs met vrijwilligers en kinderen voor een optimale ijsbaan.” Baanmaker, ijsmeester, mooimaker of bestuurslid worden? Kijk hier voor alle vacatures!Share Post
Related Posts

Utrecht Bedankt vrijwilligers! - december 2023

| News
Utrecht zou ons stadsie niet zijn zonder de inzet van bijna 150.000 vrijwilligers. Jullie maken met z’n allen ...
See more
Vrijwilliger Mirjam Bruin

Mirjam is vrijwilliger bij de Vogelopvang

| News
Mirjam Bruin is al zo’n 1,5 jaar vrijwillig actief voor de Vogelopvang. 'Niks geeft zoveel voldoening als het ...
See more

Genomineerden Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2023 bekend!

| News
Op woensdag 7 december, de Nationale Vrijwilligersdag, is de uitreiking van de Utrechtse Vrijwilligerstrofee ...
See more