Skip Navigation
Post | October 2022 | Trofee juryleden 2022 | 2 min read

Harmen van de Kamp - jurylid 2022

Op 7 december reiken we de Vrijwilligerstrofee 2022 uit. De winnaars worden gekozen door de jury. In deze serie stellen we ze aan je voor! Maak kennis met: Harmen van de Kamp, winnaar Vrijwilligerstrofee 2021 en coördinator bij Stichting Leergeld.


Harmen, wat is jouw binding met Utrecht?

Vooral mijn werk. Ik ging hier zeven jaar geleden wonen toen ik mijn baan bij Leergeld vond. 

Als ik op mijn fiets langs de Vecht of het Merwedekanaal rijd, geniet ik. Zelfs als een route door de stad sneller is, kies ik er toch voor om langs het water te fietsen. 


Wat is jouw mooiste vrijwilligersmoment en waarom?

Dat is zonder twijfel het winnen van de Vrijwilligerstrofee in 2021. We werden op de allerlaatste dag opgegeven en dat we vervolgens bij de zes genomineerden zaten, was al een grote eer. Fantastisch dat ons werk gezien en gewaardeerd werd. Toen we wonnen hebben we ontzettend veel reacties gekregen. Bedrijven steunden ons met donaties en nieuwe vrijwilligers meldden zich aan. Ook het prijzengeld kwam goed van pas aangezien we net een nieuwe kantoorruimte hadden. Deze hebben we helemaal ingericht zodat de vrijwilligers daar zo goed mogelijk kunnen werken. 


Naast het winnen van de trofee, heb ik heb nog een erg mooi moment. Een van onze vrijwilligers is afgelopen januari bij ons in vaste dienst gekomen. Ze was afgekeurd maar door haar jarenlange inzet als vrijwilliger heeft ze stap voor stap weer een werkritme kunnen opbouwen. Dat zij nu vast bij ons kan werken, vind ik geweldig. 


Wat is jouw motivatie om deel te nemen aan deze jury?

Het treft me om te zien hoeveel mensen en organisaties zich inzetten voor het welzijn van de stad. Met deze prijs wordt dat zichtbaar gemaakt en worden er specifieke organisaties in het zonnetje gezet, beide vind ik erg belangrijk. Zonder vrijwilligers zouden heel veel organisaties niet kunnen bestaan, ze zijn onmisbaar. 


Je hebt nog tot en met 28 oktober de tijd om jouw favoriete vrijwilliger of organisatie op te geven voor de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2022!

Share Post

Powered by Deed‌mob Tools ·
Translate content to English