Skip Navigation
Post | September 2022 | Trofee juryleden 2022 | 1 min read

Rob Nillezen - jurylid 2022

Op 7 december reiken we de Vrijwilligerstrofee 2022 uit. De winnaars worden gekozen door de jury. In deze serie stellen we ze aan je voor! Maak kennis met: Rob Nillezen, directeur-bestuurder van Utrecht Natuurlijk. 


Rob, wat is jouw binding met Utrecht?

Ik woon zelf in Utrecht en heb er 15 jaar geleden voor gekozen om zoveel mogelijk in de stad te werken voor verschillende maatschappelijke initiatieven. Wat ik bijzonder vind aan Utrecht is de aandacht voor groen en gezondheid. Er zijn heel veel initiatieven die zich hiermee bezighouden en je ziet dit terug in het beleid van het college met partijen die zich daar hard voor maken. 


Wat is jouw mooiste vrijwilligersmoment en waarom?

Lastig, er gebeuren zoveel mooie dingen dat ik moeilijk kan kiezen. Wat ik hoor in gesprekken met vrijwilligers en wat ik bijzonder vind is dat ze veel zingeving halen uit het werken in de tuinen. Mensen ervaren een disbalans in hun leven en vinden in hun vrijwilligers werk lol, ontspanning en balans terug. Dat vind ik mooi.


Wat is jouw motivatie om deel te nemen aan deze jury?

Vrijwilligerswerk is ontzettend belangrijk omdat het bijdraagt aan de stad en de gemeenschap maar men vergeet soms hoe veel de individuele mens eruit haalt. Het gevoel dat je kan bijdragen, geeft voldoening. Dat vrijwilligerswerk dus niet alleen gaat om het draaiende houden van organisaties maar ook om de vrijwilliger zelf, wil ik graag laten zien aan de hele stad.  


 Je hebt nog tot en met 28 oktober de tijd om jouw favoriete vrijwilliger of organisatie op te geven voor de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2022!

Share Post

Powered by Deed‌mob Tools ·
Translate content to English