Skip Navigation
Post | Trofee juryleden 2022 | 1 min read

Jantine Zwinkels - jurylid 2022

Op 7 december reiken we de Vrijwilligerstrofee 2022 uit. De winnaars worden gekozen door de jury. In deze serie stellen we ze aan je voor! Maak kennis met: Jantine Zwinkels, raadslid en fractievoorzitter CDA.

 

Jantine, wat is jouw binding met Utrecht?

Oorspronkelijk ben ik naar Utrecht verhuisd voor de liefde. Inmiddels ben ik raadslid en fractievoorzitter van het CDA. Zo heb ik de stad op een hele andere manier leren kennen, ik ontmoet veel verschillende mensen en kom op unieke plekken. 

De compacte binnenstad met zijn vele culturele erfgoed vind ik nog steeds supercharmant. Anderzijds geniet ik ook van de nabijheid van de mooie gebieden rondom de stad. 


Wat is jouw mooiste vrijwilligersmoment en waarom?

Laatst mocht ik deelnemen aan een training die gericht was op mensen die zich willen inzetten als mantelzorger. De drijfveren van de deelnemers raakten mij. Ze voelen zich allemaal persoonlijk geroepen om iemand anders te helpen. Deze kant van vrijwilligerswerk was mij nog onbekend maar vond ik indrukwekkend. 


Wat is jouw motivatie om deel te nemen aan deze jury?

Politiek gezien vind ik het erg belangrijk dat mensen zich inzetten als vrijwilliger. Het CDA kijkt niet alleen naar wat de overheid en de markt kunnen doen maar juist ook wat de kracht van de samenleving is. De gemeente ziet het ook als een prioriteit om vrijwillige inzet bekendheid te geven en ondersteuning te bieden. Hier hoop ik met deze jury en prijs aan bij te kunnen dragen.  

Share Post

Powered by Deed‌mob Tools ·
Translate content to English