Skip Navigation
Post | October 2022 | Trofee juryleden 2022 | 1 min read

Jorrit Linders - jurylid 2022

Op 7 december reiken we de Vrijwilligerstrofee 2022 uit. De winnaars worden gekozen door de jury. In deze serie stellen we ze aan je voor! Maak kennis met: Jorrit Linders, manager bestuursondersteuning bij de Gemeente Utrecht.


Jorrit, wat is jouw binding met Utrecht?

Ik kom al van kinds af aan in Utrecht, later ben ik er gaan studeren en lang blijven plakken. Inmiddels woon ik in Doorn maar werk ik wel voor de Gemeente Utrecht. 

Wat ik mooi vind aan Utrecht is dat je letterlijk door de geschiedenis loopt. Ik blijf het bijvoorbeeld ook bijzonder vinden dat je als student je diploma ontvangt in dezelfde zaal waar in 1579 de Unie van Utrecht is ondertekend. 


Wat is jouw mooiste vrijwilligersmoment en waarom?

Toen ik rond m’n twintigste in Overvecht woonde, liep ik regelmatig alleen de straat op met een bal, wat meestal uitmondde in een potje drie tegen drie met kinderen uit de buurt. Ik zag de kansenongelijkheid daar voor mijn neus gebeuren. Wat profvoetballer Redouan El Yaakoubi in die wijk doet vind ik fantastisch. Hij helpt met zijn stichting jaarlijks honderden kinderen om hun talenten te ontwikkelen. 


Wat is jouw motivatie om deel te nemen aan deze jury?

‘Bemoei je ermee’, vind ik een mooie spreuk. Dat bemoeien hoeft niet op politiek niveau maar juist door je handen uit je mouwen te steken voor zaken die jij belangrijk vindt. Vrijwilligers doen dat. Ze doen dat om iets terug te geven aan de omgeving waar ze wonen en ze doen het samen. Dat is ontzettend belangrijk voor de stad en daarom moeten de vrijwilligers in de spotlight gezet worden.  


Je hebt nog tot en met 28 oktober de tijd om jouw favoriete vrijwilliger of organisatie op te geven voor de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2022!

Share Post

Powered by Deed‌mob Tools ·
Translate content to English