Skip Navigation
Post | February 2024 | News | 2 min read

'Iedereen is welkom en dat is voelbaar!'

Tuinieren bij Utrecht Natuurlijk - foto: Aafke Holwerda

Bij Utrecht Natuurlijk kun je het hele jaar door helpen met tuinieren in elf verschillende stadstuinen. Vrijwilliger Carla (31) is sinds september vrijwilliger bij Stadstuin Food for Good bij Park Transwijk. ‘Wat ik zoal doe op een dag? Dat wisselt enorm. Het is nu winter, dan groeit er weinig, vooral knoflook! Dus nu doen we veel onderhoud, een voorjaarsschoonmaak van de tuin, ons kantoortje en de pauzeruimte. Het is een ecologische moestuin, we verbouwen en maken zoveel mogelijk zelf en verkopen ook producten in een klein winkeltje, bijvoorbeeld zelfgemaakte jam en kruidenthee.

 

Het is echt een fijne plek om te zijn. Met een prettige en warme sfeer, iedereen is welkom en dat is voelbaar. Veel vrijwilligers hebben een vast dagdeel dus je komt vaak dezelfde mensen tegen op ‘jouw dag’. Je bent vrij om te doen waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Even geen zin in tuinieren? Dan ga je theedrinken en bijkletsen met andere vrijwilliger. Geen druk, geen deadline, echt een plek om te onthaasten. Met je handen in de aarde, hoofd leeg, je komt echt in contact met jezelf én de natuur. Ik woon in de binnenstad en heb een klein tuintje, dus ik vind het heerlijk om zoveel buiten te kunnen zijn. Tuinieren, klussen, nieuwe contacten opdoen en ontdekken wat je leuk vindt. 

 

Ik begon met een ochtend per week, maar dat beviel zo goed dat ik inmiddels drie dagdelen per week in de tuin te vinden ben. Ik ben hier heel spontaan terecht gekomen, ik zocht op de website van VC Utrecht naar vrijwilligerswerk in een moestuin en dit was het eerste resultaat. Schot in de roos want dit is echt de plek waar ik mijn ei kwijt kan!’

 

Wil je ook gaan tuinieren? Je kennis vergroten over de natuur, duurzamere voedselproductie én nieuwe mensen leren kennen? Sluit je dan aan bij een van de tuinteams! Veel of weinig ervaring: iedereen is van harte welkom!


Foto: Aafke Holwerda. De foto is van Utrecht Natuurlijk, de afgebeelde vrijwilliger is niet de geïnterviewde.

Share Post

Powered by Deed‌mob Tools ·
Translate content to English