Webinar met debat; De sociale benadering van mentale gezondheid
Scan me or visit en.vcutrecht.nl/o/Steunpunt-GGZ-Utrecht/opportunities/Webinar-met-debat-De-sociale-benadering-van-mentale-gezondheid/85349 to join
Contact person
Summary
Zin in Utrecht en Steunpunt Zelfregie & Herstel organiseren een gezamenlijke debat bijeenkomst over de toekomst van de mentale gezondheidszorg.Detailed description
Zin in Utrecht en Steunpunt Zelfregie & Herstel organiseren een gezamenlijke debat bijeenkomst over de toekomst van de mentale gezondheidszorg. We starten met een kopje thee of koffie om vervolgens gezamenlijk volgen de webinar De sociale benadering van mentale gezondheid te volgen.
Na afloop gaan we met elkaar in gesprek over wat dit voor een ieder betekent.
In de webinar bespreekt prof.dr. Jim van Os de houbaarheid van ons huidig model van mentale gezondheidszorg. Hij stelt dat mentaal lijden geen ziekte is, maar menselijke variatie. Wel is er ondersteuning nodig. Hij schets een breed palet van met name publieke en sociale interventies die mensen in staat kan stellen om hun eigen weg naar herstel te ontwikkelen. Wat betekent dit en wat kun jij er zelf in kan betekenen?
Waar
Bij Steunpunt Zelfregie & Herstel op de Kaatstraat 18 te Utrecht.
Wanneer?
Donderdag 26 september van 15:00 uur tot 18:00 uur.
Voor wie?
Deze webinar is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met psychische problemen. Heb je zelf psychische klachten en ervaar je uitdagingen in het leven? Ben je naaste van iemand met psychische problemen? Werk je met mensen uit deze doelgroep? Studeer je psychologie of zorgmanagement? Iedereen is welkom. Juist een brede groep maakt het gesprek boeiend en waardevol.
Aanmelden
Aanmelden is fijn, zodat we voor iedereen een zitplaats hebben.
Zomaar aanschuiven is ook goed. [email protected]
Meer informatie?
Dr. Suzette van IJssel bereikbaar via [email protected]
Dr. Dineke Smit bereikbaar via [email protected]
About Steunpunt Zelfregie & Herstel
Er zijn ook genoeg mensen die prima van zichzelf weten waar ze ondersteuning bij nodig hebben, maar zich schamen om deze ook echt te vragen. Dan staat vertrouwen hoog op de prioriteitenlijst en gaan we daar éérst mee aan de slag.
We werken in een integraal team met ervaringsdeskundigen, beroepskrachten en vrijwilligers. Bij inzet van vrijwilligers wordt altijd gezocht naar de perfecte match!