Skip Navigation
Voedseltuin Overvecht

About Voedseltuin Overvecht

Voedseltuin Overvecht is een idee van een aantal enthousiaste buurtbewoners en sociaal ondernemers. De tuin is in het voorjaar van 2015 gestart.

De Voedseltuin Overvecht is een gemeenschappelijke tuin waar biologische groente, kruiden, fruit en bloemen met en voor Overvechters wordt verbouwd. De verschillende Voedseltuinen zijn mooie, toegankelijke plekken om mensen te ontmoeten, samen groenten te verbouwen, te leren of om gewoon lekker buiten te zijn. Iedereen die meehelpt, deelt mee in de oogst. De overige groenten worden verkocht aan buurtbewoners, cateraars en kookgroepen in Overvecht. Van kweken tot eten: zo van het land op je bord, in je eigen buurt. Inmiddels bestaat de Voedseltuin uit 56 actieve tuinders waarvan 37 wekelijks aanwezig zijn.
De eerste Voedseltuin werd gestart op het terrein van Stadsboerderij Gagelsteede in het Gagelpark. Een aantal jaar later werd een tweede tuin aangelegd op een braakliggend stuk grond aan de Bangkokdreef. In het voorjaar van 2021 kwam daar nog een nieuwe moestuin bij op het terrein van Tuincentrum Steck aan de Gageldijk.

Recently added opportunities

New
Kom tuinieren!
Organisation role · Flexible hours
Utrecht
Kom tuinieren!
Vind jij het leuk om te tuinieren? Of wil je daar meer over leren en ontmoet je graag buurtbewoners? Dan is de Voedseltuin Overvecht iets voor jou.Posted by Voedseltuin Overvecht
New
Gezocht: secretaris voor de Voedseltuin Overvecht
Organisation role · 8–16 hrs/month
Utrecht
Gezocht: secretaris voor de Voedseltuin Overvecht
Het bestuur van de Voedseltuin Overvecht, met drie prachtige tuinen in de wijk, is op zoek naar een secretaris.Posted by Voedseltuin Overvecht

Photos


Powered by Deed‌mob Tools ·
Translate content to English