Skip Sidebar

About

SIW International Volunteer Projects has been the best volunteer organization in the Netherlands and the surrounding area for more than 65 years. SIW sends volunteers to partner organizations in about ...

Art & cultureNature & sustainabilityChildren & youth
Clean water and sanitationQuality educationLife on land
Share

Bestuurslid Nederlandse Projecten

Organisation role · 6–8 hrs/Week
Willemstraat 7, 3511 RJ Utrecht, Netherlands
TrusteeshipCoordinationDutch
Art & cultureNature & sustainabilityChildren & youth
Quality educationClean water and sanitationLife on land
Share Opportunity
SIW Internationale Vrijwilligersprojecten
#56133
Scan me or visit en.vcutrecht.nl/o/SIW-Internationale-Vrijwilligersprojecten/opportunities/Bestuurslid-Nederlandse-Projecten/56133 to join

Contact person

Jochem van DintherAsk Jochem a question

Summary

SIW zoekt jou om als bestuurslid/ coördinator van onze projecten in Nederland jongeren uit het buitenland mooie en leerzame weken te laten meemaken in Nederland

Detailed description

Wat doet SIW?

‘Internationale Vrijwilligersprojecten’ staat er achter onze naam. Wij organiseren zonder winstoogmerk de komst van buitenlandse jongeren naar Nederland en de uitzending van Nederlandse jongeren naar het buitenland. Voor corona waren dat er soms wel 250 per jaar. SIW is lid van enkele gedegen internationale netwerken, dat maakt het gemakkelijker en betrouwbaar.


SIW is al bijna 70 jaar actief omdat we menen dat het nuttig is om jongeren kennis te laten maken met jongeren uit andere landen en met andere culturen, in Europa en daarbuiten. We hopen dat jongeren zich hierdoor verder ontwikkelen, meer begrijpen van de wereld, nieuwe vrienden maken én zo ook meer kans maken iets bij te dragen aan een betere wereld. Dit alles onder het motto “Discover your impact abroad!”.  Dàt is ons doel. Overigens gaan ook ouderen met ons op pad. 


Het bestuur bestaat uit acht leden en bepaalt het beleid en de strategie. Bestuursleden werken zelf actief en leidend mee. Binnen SIW zijn zo’n 80 vrijwilligers actief, jong en oud met heel verschillende achtergronden. Ook zijn er enkele betaalde parttimers, vaak werkend op ons kantoor in hartje Utrecht.


Wat ga jij doen? 

SIW organiseert de deelname van buitenlandse vrijwilligers aan projecten in Nederland die we meestal in de zomervakantie aanbieden met partners zoals Asiel Zoekers Centra, Emmaus, Humanitas en Staatsbosbeheer en enkele biologische zorgboerderijen.


Als Bestuurslid Nederlandse Projecten ben je de coördinator en eindverantwoordelijk voor deze projecten, samen met een team van vrijwilligers. Je organiseert de jaarlijkse cyclus van het vinden van projecten, jongeren werven, begeleiders vinden/laten trainen, het verloop van de projecten monitoren en uiteindelijk het geheel evalueren om van te leren. Samen met onze fondsenwerververs kijk je naar de financiering van de projecten. Het onderhouden van goede relaties met onze partners en het identificeren van nieuwe partners speelt een belangrijke rol. 


Wie zoeken wij? 

Natuurlijk, de duizendpoot met wat tijd, veel energie, enthousiasme en commitment, en liefst ook wat deskundigheid en ervaring.

 • We zoeken een ‘praktisch’ bestuurslid: iemand die de handen uit de mouwen steekt (6 tot 8 uur per week, minstens voor de komende 2 jaar) en die als bestuurder óók creatief meedenkt en beslist over een moderne toekomst van SIW. 
 • Het is een voordeel als je ervaring hebt in het coördineren en aansturen van vrijwilligers.
 • En ja, in onze ideële organisatie vinden we het plezierig als je zakelijkheid meebrengt en hebt laten zien concrete resultaten te kunnen behalen. 
 • Als je ook nog ervaring met fondsenwerving en/of communicatie hebt, is dat een extra plus.
 • Bij deze functie hoort natuurlijk dat je helder intern en extern kunt communiceren, administratief handig bent, gewend bent om in teams te werken en ‘out-of-the-box’ ideeën niet schuwt. 
 • Praktisch: in de buurt van Utrecht wonend en met een rijbewijs (om projecten te bezoeken).
 • Als je een andere culturele achtergrond hebt, relatief jong bent en/of betrokken bent bij het onderwijs aan jongeren, dan is dat interessant om een zo divers mogelijk bestuur te vormen.

 

Wat bieden wij jou?

 • Je krijgt veel ruimte in een goed gewortelde maatschappelijke organisatie, voor en met jongeren, samen met een deskundig en betrokken bestuur en een enthousiaste groep vrijwilligers.
 • Je hebt de kans om bestuurs- en coördinatie-ervaring op te doen, en je eigen kennis en kunnen verder te ontwikkelen.
 •  Je kunt ook zelf deelnemen aan (inter)nationale trainingen en bijeenkomsten.
 • We vergoeden je (reis)kosten en je krijgt korting op een internationaal vrijwilligersproject via SIW, als je daaraan zou willen meedoen .

 

Interesse?

Meer informatie over SIW vind je op onze website. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met afdeling P&O. Je motivatie met CV kun je sturen via de knop 'reageren' naast deze vacature. Als deel van de benoemingsprocedure zal een Verklaring Omtrent Gedrag worden gevraagd.

What volunteers need😇 Disclosure and Barring Service

🗣️ Native language skills

Getting there

Share Opportunity

About SIW Internationale Vrijwilligersprojecten

SIW International Volunteer Projects has been the best volunteer organization in the Netherlands and the surrounding area for more than 65 years. SIW sends volunteers to partner organizations in about 70 countries worldwide and also organizes several international volunteer projects in the Netherlands every year.
This year the focus is on Europe.
'Discover your impact abroad' is our slogan. You can discover this by doing volunteer work in other countries, such as improving nature, working on a cleaner environment or a more sustainable society. We have short and longer projects, both for a short holiday or if you are taking a gap year.
Translate content to English
Volunteering opportunities you might also like
Organisation role · 6–8 hrs/Week
Utrecht
Bestuurslid en Coördinator Uitzendingen
SIW zoekt jou als bestuurslid en coördinator om jongeren uit Nederland een paar mooie en leerzame weken in het buitenland te laten meemaken!Posted by SIW Internationale Vrijwilligersprojecten
Organisation role · 6–8 hrs/Week
Utrecht
Secretaris
Wat ga jij doen? Als secretaris ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het kantoor van SIW in Utrecht, zowel qua organisatie als qua pand. Posted by SIW Internationale Vrijwilligersprojecten
Organisation role · 2–3 hrs/Week
Tienhoven
Treasurer at Regional Museum Vredegoed in Tienhoven
You are responsible for the financial administration and shaping the financial policy to be pursued.
You are part of the DB.
Posted by Streekmuseum Vredegoed
Organisation role · 2–3 hrs/Week
Utrecht
Donateurswerver
The donor recruiter is responsible for recruiting and retaining donors.Posted by SIW Internationale Vrijwilligersprojecten
Organisation role · Flexible hours
Utrecht
Posted by Stichting Stadswijngaard Utrecht
Organisation role · 4–8 hrs/Week
Utrecht
Team leader working group
Team Leaders Wanted. Making the Railway Museum even more beautiful together with fellow volunteers.Posted by Het Spoorwegmuseum
Workshops you might also like
Dec13
Workshop · 13 Dec, 14:00 - 17:15
Utrecht
Wait list
Training reanimatie & AED
Leer eerste hulp te bieden door middel van een AED. Posted by VC Utrecht
Jan26
New
Workshop · 26 Jan 2023, 15:00 - 17:30
Utrecht
Cultuursensitief werken met jongeren
Leer over een cultuursensitieve benadering bij een jonge(re) doelgroepPosted by VC Utrecht
Feb2
Workshop · 2 Feb 2023, 19:00 - 22:00
Utrecht
Verdiepingssessie financiële kennis voor penningmeesters
Duik de financiële inhoud in bij deze verdiepingsworkshop voor penningmeesters.Posted by VC Utrecht
Jan19
Workshop · 19 Jan 2023, 19:00 - 22:00
Utrecht
Financiële basiskennis voor vrijwillige bestuursleden
Krijg als bestuurslid meer grip op de financiën van jouw vrijwilligersorganisatiePosted by VC Utrecht
Dec8
Workshop · 8 Dec, 09:30 - 12:00
Utrecht
Workshop: '' Zorgen over geld? praten helpt"
Heb je wel eens te maken gehad met iemand die zit met geldstress? Deze workshop helpt vrijwilligers om geldzorgen te signaleren en bespreekbaar te maken. Posted by Vrijwilligersacademie Utrecht
Dec15
Workshop · 15 Dec, 10:00 - 12:30
Utrecht
Workshop: Plezier houden in je vrijwilligers werk, hoe doe je dat??
Welk soort vrijwilligerswerk past het best bij mij? Kom je ook naar deze leuke en leerzame workshop?Posted by Vrijwilligersacademie Utrecht